Drinks med rom

10 Drinks med rom du skal prøve! Opskrifter inkluderet

Rom er en af verdens mest populære spiritusser, og dens historie går tilbage til det 17. århundrede. Rom stammer fra sukkerrør, som oprindeligt blev dyrket på de caribiske øer, hvor den hurtigt blev en vigtig handelsvare. I dag destilleres rom i mange forskellige lande over hele verden, og dens alsidighed gør den til en favorit blandt bartendere og cocktail-entusiaster.

I denne artikel vil vi udforske historien bag rom-baserede drinks og give dig en guide til de bedste opskrifter, du kan prøve derhjemme. Vi vil også diskutere de forskellige typer af rom og deres smagsprofiler, så du kan lære mere om denne fantastiske spiritus. Uanset om du er en erfaren cocktail-entusiast eller en nybegynder i cocktail-verdenen, er denne artikel en god start på din rejse gennem verden af rom-baserede drinks. Så læn dig tilbage, nyd en af dine yndlingsrom-drinks og læs videre!

 Se vores udvalg af rom her

Mojito

Mojito er en forfriskende cocktail, der er kendt for sin søde smag og friske smag af lime og mynte. Den er perfekt til at slukke tørsten på en varm sommerdag eller til at nyde som aperitif før middagen.

For at lave en god Mojito er det vigtigt at bruge friske ingredienser og en god kvalitet af hvid rom. Limejuicen giver den syrlige smag, mens sukkeret giver sødme og myntebladene tilføjer en frisk smag og duft.

Traditionelt set serveres Mojito i et højt glas fyldt med is, men nogle bartendere foretrækker at servere den i et kort glas. Drinken er også kendt for sin karakteristiske grønne farve, der kommer fra myntebladene.

Selvom Mojito oprindeligt stammer fra Cuba, er den nu populær over hele verden. Der findes også forskellige variationer af opskriften, hvor nogle bartendere tilføjer forskellige frugtsaft eller sirupper for at give den en unik smag.

 

Opskrift til Mojito:

Ingredienser:

 • 6 cl hvid rom
 • 3 cl friskpresset limejuice
 • 2 teskefulde sukker
 • Friske mynteblade
 • Sodavand
 • Isterninger

Fremgangsmåde:

 1. Kom sukker og limejuice i et højt glas og rør rundt, indtil sukkeret er opløst.
 2. Tilsæt et par mynteblade og knus dem let med en ske.
 3. Fyld glasset med isterninger.
 4. Tilsæt rom og fyld op med sodavand.
 5. Rør forsigtigt rundt og pynt med friske mynteblade og en skive lime, hvis det ønskes.

Pina Colada

Pina Colada er en eksotisk cocktail med en blød og cremet smag af ananas og kokos, der er kendt for at bringe minder om sol og sandstrande. Drinken er ideel til en varm sommerdag, men kan også nydes året rundt som en lækker og afslappende drink.

Pina Colada opskriften består normalt af ananasjuice, kokosmælk og hvid rom, der blandes sammen i en blender og serveres med isterninger. Dette skaber en blød og cremet konsistens, der er let at drikke og som tilføjer en forfriskende smag af tropiske frugter.

Historisk set blev Pina Colada opfundet i Puerto Rico i 1954, men drinken har siden spredt sig til hele verden og er blevet en populær cocktail i mange lande. Der findes også forskellige variationer af opskriften, hvor nogle bartendere tilføjer forskellige ingredienser som frosne bær eller sirupper for at give en unik smag.

Denne lækre cocktail kan serveres i forskellige glas og kan pyntes med en skive ananas og en parasol for at give en festlig følelse. En anden måde at nyde denne drink på er at servere den i en kokosnød eller en ananas, der tilføjer en sjov og eksotisk detalje til drinken.

Opskrift til Pina Colada:

Ingredienser:

 • 4 cl hvid rom
 • 4 cl ananasjuice
 • 4 cl kokosmælk
 • Isterninger

Fremgangsmåde:

 1. Hæld alle ingredienserne i en blender og blend, indtil det er godt blandet og isen er knust.
 2. Hæld blandingen i et højt glas eller en kokosnød, hvis det ønskes.
 3. Pynt med et lille stykke ananas og en parasol.

Daiquiri

Daiquiri er en klassisk cocktail med oprindelse i Cuba og er kendt for sin lækre balance mellem sødme og syrlighed. Denne drink er normalt lavet med hvid rom, limesaft og sukker og serveres med is.

Denne cocktail er kendt for sin glatte og forfriskende smag, der gør den perfekt til at nyde på en varm sommerdag. Smagen er både sød og syrlig, men ikke for overvældende, hvilket gør den ideel til dem, der leder efter en let og lækker drink.

Historisk set blev Daiquiri opfundet i 1898 af en amerikansk mineingeniør ved navn Jennings Cox, der arbejdede i byen Daiquiri i Cuba. Han forsøgte at lave en drink med de ingredienser, han havde til rådighed, og efter eksperimentering med forskellige opskrifter fandt han frem til den lækre Daiquiri, som vi kender i dag.

Opskrift til Daiquiri:

Ingredienser:

 • 4 cl hvid rom
 • 2 cl friskpresset limesaft
 • 2 tsk sukker
 • Isterninger

Fremgangsmåde:

 1. Tilsæt sukker og limesaft i en shaker og rør, indtil sukkeret er opløst.
 2. Tilsæt hvid rom og isterninger, og ryst kraftigt i ca. 10-15 sekunder.
 3. Si drinken over i et glas fyldt med is.

Pynt evt. med et lille stykke lime eller et bær.

Daiquiri er en klassisk cocktail, der er blevet elsket af mennesker i årtier, og som fortsat er populær i dag. Den er let at lave, kræver kun få ingredienser og er perfekt til at nyde med venner og familie på en varm sommerdag.

se vores lækre hvide rom til cocktails her

Cuba Libre

Cuba Libre er en klassisk cocktail, der er kendt for sin friske smag af rom og cola. Det er en simpel og populær drink, der er nem at lave og perfekt til enhver lejlighed.

Cuba Libre er normalt lavet med rom, cola og en skive lime. Denne kombination af ingredienser giver en forfriskende smag, der er både sød og syrlig, og som er populær blandt mange cocktail-entusiaster.

Historisk set blev Cuba Libre opfundet i Cuba i slutningen af det 19. århundrede, hvor amerikanske soldater, der var stationeret i Cuba under den spansk-amerikanske krig, begyndte at blande rom med cola og lime for at skabe en lækker og forfriskende drink. Denne drink blev hurtigt populær og fik navnet "Cuba Libre", hvilket betyder "frit Cuba".

Opskrift til Cuba Libre:

Ingredienser:

 • 4 cl rom
 • Cola
 • Isterninger
 • 1 skive lime

Fremgangsmåde:

 1. Fyld et glas med isterninger.
 2. Tilsæt 4 cl rom.
 3. Top op med cola.
 4. Pres en skive lime ned i drinken og rør forsigtigt.

Pynt evt. med en skive lime på kanten af glasset.

Cuba Libre er en simpel og populær drink, der er perfekt til enhver lejlighed. Den er nem at lave, og ingredienserne er let tilgængelige. Drinken er elsket af mange på grund af sin friske og forfriskende smag, der gør den til en favorit blandt cocktail-entusiaster over hele verden.

Mai Tai

Mai Tai er en tropisk cocktail, der er kendt for sin komplekse smag og frugtagtige aromaer. Denne lækre drink er lavet med rom, limesaft, orgeat, appelsinlikør og mørk rom og er normalt serveret med en skive ananas og et kirsebær som pynt.

Mai Tai har en række smagsnuancer, der kombinerer sødme, syrlighed og en let krydret smag fra mørk rom. Denne drink er ideel til at nyde på en varm sommerdag og giver en eksotisk smagsoplevelse, der vil tage dig på en kulinarisk rejse til de tropiske paradiser.

Historisk set blev Mai Tai opfundet af en mand ved navn Victor J. Bergeron, også kendt som "Trader Vic", i 1944 på hans restaurant i Oakland, Californien. Bergeron eksperimenterede med forskellige ingredienser og opskrifter, før han endelig fandt den perfekte kombination af smag og tekstur, der ville skabe en lækker og populær cocktail.

Opskrift til Mai Tai:

Ingredienser:

 • 4 cl lys rom
 • 2 cl mørk rom
 • 1,5 cl appelsinlikør
 • 1,5 cl limesaft
 • 1 cl orgeat
 • Isterninger

Fremgangsmåde:

 1. Tilsæt alle ingredienserne i en shaker fyldt med isterninger.
 2. Ryst kraftigt i ca. 10-15 sekunder.
 3. Si drinken over i et glas fyldt med isterninger.

Pynt evt. med en skive ananas og et kirsebær på toppen.

Mai Tai er en lækker og eksotisk cocktail, der er blevet elsket af mennesker i årtier. Den er let at lave og kræver kun få ingredienser, men smager stadig fantastisk. Med sin komplekse smag og frugtagtige aromaer er Mai Tai en must-try for alle cocktail-entusiaster.

Lækker mørk rom til cocktails kan findes her

Hurricane

Hurricane er en sød, tropisk cocktail, der er kendt for sin karakteristiske form og farverige udseende. Denne drink er normalt serveret i et glas med en unik, buet form og er fyldt med en blanding af rom, frugtsaft og grenadine.

Hurricane har en frisk og frugtagtig smag, der er populær blandt cocktail-elskere over hele verden. Denne lækre drink er ideel til at nyde på en varm sommerdag og er perfekt til at skabe en afslappet og festlig atmosfære.

Historisk set blev Hurricane opfundet i New Orleans i 1940'erne af en bar-ejer ved navn Pat O'Brien. O'Brien ønskede at sælge mere af sin overskydende lager af rom, så han opfandt en lækker og populær cocktail, der ville blive en hit blandt hans kunder. Han serverede den i et unikt glas, der havde form som en stormlampe og navngav den "Hurricane" efter den lampe.

Opskrift til Hurricane:

Ingredienser:

 • 4 cl lys rom
 • 4 cl mørk rom
 • 2 cl frisk limejuice
 • 2 cl frisk appelsinjuice
 • 2 cl passionsfrugt-sirup
 • 1 cl grenadine-sirup
 • Isterninger

Fremgangsmåde:

 1. Tilsæt alle ingredienserne i en shaker fyldt med isterninger.
 2. Ryst kraftigt i ca. 10-15 sekunder.
 3. Si drinken over i et glas fyldt med isterninger.

Pynt evt. med en skive appelsin eller et kirsebær på toppen.

Hurricane er en lækker og festlig cocktail, der er perfekt til at skabe en afslappet og sjov atmosfære. Med sin søde smag og karakteristiske udseende er denne drink en must-try for alle cocktail-entusiaster.

Planter's Punch

Planter's Punch er en forfriskende og sød cocktail, der ofte serveres i tropiske destinationer og er populær blandt cocktail-elskere over hele verden. Denne drink har en frisk smag, der er perfekt til at nyde på en varm sommerdag eller som en velkomstdrink til en festlig lejlighed.

Planter's Punch er kendt for sin karakteristiske blanding af rom, frugtsaft og sirup, der skaber en perfekt balance mellem sødme og syrlighed. Denne cocktail er normalt serveret i et højt glas fyldt med is og pyntet med en skive appelsin eller ananas.

Historisk set er oprindelsen af Planter's Punch ukendt, men den menes at have sin oprindelse i det vestindiske køkken. Denne cocktail blev populær blandt plantageejere i Caribien, der nød at blande deres eget unikke blend af rom og frugtsaft.

Opskrift til Planter's Punch:

Ingredienser:

 • 6 cl lys rom
 • 2 cl frisk limejuice
 • 2 cl appelsinjuice
 • 2 cl ananasjuice
 • 2 cl grenadine-sirup
 • 1 cl sukkersirup
 • Isterninger

Fremgangsmåde:

 1. Tilsæt alle ingredienserne i en shaker fyldt med isterninger.
 2. Ryst kraftigt i ca. 10-15 sekunder.
 3. Si drinken over i et højt glas fyldt med isterninger.
 4. Pynt evt. med en skive appelsin eller ananas på toppen.

Planter's Punch er en klassisk cocktail, der har været populær i mange år. Med sin forfriskende smag og karakteristiske blanding af rom og frugtsaft er denne drink en must-try for alle cocktail-entusiaster.

Dark 'N' Stormy

Dark 'N' Stormy er en lækker og mørk cocktail, der ofte serveres i Caribien. Denne drink har en karakteristisk smag af mørk rom og ingefærøl, og den er populær blandt cocktail-elskere over hele verden.

Dark 'N' Stormy er kendt for sin mørke farve og fyldige smag. Denne cocktail er normalt serveret i et højt glas fyldt med is og pyntet med en skive lime.

Historisk set er Dark 'N' Stormy en trademarked cocktail, der er blevet associeret med Goslings Bermuda-sortiment af mørk rom. Denne cocktail blev først skabt i Bermuda, hvor den hurtigt blev populær blandt sejlere og lokale beboere.

Opskrift til Dark 'N' Stormy:

Ingredienser:

 • 6 cl mørk rom
 • 10 cl ingefærøl
 • Saft fra en halv lime
 • Isterninger

Fremgangsmåde:

 1. Tilsæt mørk rom og limejuice i et højt glas fyldt med isterninger.
 2. Tilsæt ingefærøl i glasset og rør forsigtigt.
 3. Pynt evt. med en skive lime på toppen.

Dark 'N' Stormy er en simpel, men lækker cocktail, der er let at lave derhjemme. Denne drink er perfekt til at nyde på en varm sommerdag eller som en aperitif før middagen.

 Zombie

Zombie er en stærk og fyldig cocktail, der normalt er lavet med flere forskellige typer rom. Denne cocktail har en karakteristisk smag af frisk frugtjuice og er kendt for at have en kraftig effekt på grund af dens høje alkoholindhold.

Zombie blev først skabt i 1930'erne af den kendte bartender Donn Beach, der var ejer af en populær Tiki-bar i Hollywood. Cocktailen blev hurtigt populær blandt Hollywood-stjernerne og spredte sig hurtigt til Tiki-barer over hele verden.

Opskrift til Zombie:

Ingredienser:

 • 2 cl lys rom
 • 2 cl mørk rom
 • 2 cl overproof rom
 • 1 cl abrikoslikør
 • 1 cl passionsfrugt sirup
 • 1 cl lime juice
 • 1 cl appelsin juice
 • Isterninger

Fremgangsmåde:

 1. Tilsæt alle ingredienser i en shaker fyldt med isterninger.
 2. Ryst godt i ca. 15 sekunder.
 3. Si cocktailen over i et højt glas fyldt med is.
 4. Pynt evt. med en skive appelsin eller en parasol.

Zombie er en stærk cocktail, der skal nydes med forsigtighed på grund af dens høje alkoholindhold. Denne drink er bedst egnet til at blive nydt på en Tiki-bar eller som en festlig cocktail til særlige lejligheder.

El Presidente

El Presidente er en velafbalanceret cocktail, der er lavet med rom, tør vermouth, Curaçao-likør og granatæblesaft. Den har en frugtagtig og let krydret smag, som gør den til en populær cocktail blandt rom-elskere.

Historien bag El Presidente går tilbage til 1920'erne, da den blev opfundet i Havanas mest fashionable barer. Den blev opkaldt efter den cubanske præsident Gerardo Machado, der var ved magten på det tidspunkt. Cocktailen var en af hans foretrukne og blev hurtigt en populær drik blandt eliten i Havana.

Opskrift til El Presidente:

Ingredienser:

 • 5 cl. lys rom
 • 2 cl. tør vermouth
 • 1 cl. Curaçao-likør
 • 1 cl. granatæblesaft
 • Isterninger
 • Appelsinskal (til pynt)

Fremgangsmåde:

 1. Tilsæt isterninger i en cocktailshaker.
 2. Tilsæt lys rom, tør vermouth, Curaçao-likør og granatæblesaft.
 3. Ryst godt i ca. 15 sekunder.
 4. Hæld cocktailen i et afkølet cocktailglas.
 5. Pynt med et twist af appelsinskal på toppen af glasset.
 6. Server og nyd!

Typer af rom:

Rom er en spiritus, der kan nydes på forskellige måder. Det er vigtigt at vælge den rigtige rom til formålet, om det er til cocktails eller til at nyde ren. Her er nogle faktorer at overveje, når du vælger den rigtige rom:

Der er forskellige typer af rom, herunder lys rom, mørk rom, gylden rom og premium rom. Lys rom er normalt den mildeste type og har en lysere farve og en lettere smag. Mørk rom har en mørkere farve og en rigere smag. Gylden rom er en mellemting mellem lys og mørk rom og har en lidt sødere smag. Premium rom er normalt den højeste kvalitet og kan have en bred vifte af smagsnoter.

Hvordan man læser etiketter på rom-flasker:

Når du køber rom, er det vigtigt at læse etiketten på flasken for at forstå, hvad du køber. På etiketten kan du se, hvilken type rom det er, hvor den er produceret, og hvor lang tid den er blevet lagret. Du kan også se alkoholprocenten og forskellige smagsnoter.

Hvordan man opbevarer rom:

Rom bør opbevares på et køligt, tørt sted, væk fra direkte sollys. Romen bør opbevares oprejst, da det kan forhindre, at proppen tørrer ud og lækker. Det er også vigtigt at opbevare rom i en lufttæt flaske for at forhindre, at den mister smag og aroma over tid.

 

Tilbage til blog